Už jste někdy naletěli mobilnímu operátorovi? Čtete důkladně jeho smlouvy a obchodní podmínky? Pokud v této záležitosti nejste zrovna důkladní, přečtěte si alespoň náš článek


1)     Uzavíráte s operátorem rámcovou dohodu na poskytování služeb? Pokud ano, doporučujeme dát si pozor na následující: 

Rámcová dohoda s operátorem zpravidla spočívá v tom, že si s operátorem domluvíte možnost uzavírat jednotlivé smlouvy na poskytování konkrétních služeb za oboustranně výhodných podmínek: 

- Vy se zavážete odebírat služby v určité minimální výši (např. 5.000,- Kč měsíčně), jinak danou, tzv. minimální částku každý měsíc doplatit.

- Operátor se zaváže Vám služby poskytovat za zvýhodněný tarif.

Rámcové dohody jsou tradičně uzavírány na dobu určitou, většinou 24 nebo 48 měsíců. Zároveň není možné dohodu předčasně vypovědět (toto právo zpravidla není sjednáno v dohodě a ani nevyplývá ze zákona). Pokud tedy budete chtít dohodu předčasně ukončit, budete nuceni vyčkat na uplynutí času a měsíčně dál platit minimální částku (přičemž za tuto cenu samozřejmě můžete zvýhodněně odebírat služby).

Pokud jednostrannou výpověď přeci jen zkusíte podat, může se Vám zdát, že ji operátor přijal. Nenechte se ale ošálit, operátor Vám ve skutečnosti nabídne svůj ústupek ve formě oboustranné smlouvy o předčasném ukončení rámcové dohody, ve které si může klást své podmínky, včetně stanovení Vaší povinnosti zaplatit jako vyrovnání částku ve stejné výši, jakou byste dohromady zaplatili na součtu měsíčních minimálních částek dle rámcové dohody do uplynutí času, na který byla rámcová dohoda sjednána.

Příklad: Pokud máte rámcovou dohodu na minimální měsíční částku ve výši 5.000,- Kč uzavřenou do 31. 12. 2019 a chcete dohodu ukončit před tímto datem, musíte s operátorem uzavřít oboustrannou smlouvu o předčasném ukončení rámcové dohody. Pokud smlouvu o předčasném ukončení rámcové dohody uzavíráte např. 1. 8. 2019, budete muset zaplatit minimální částku za pět měsíců (od 1. 8. 2019 do 31. 12. 2019, kdy by rámcová dohoda vypršela), tj. 25.000,- Kč. – Tento postup je pak zcela zákonný, neboť je v souladu se zákonem i rámcovou dohodou.


Pro úplnost uvádíme, že výše uvedené je aplikovatelné na smluvní vztah operátora s podnikatelem. Ve vztahu se spotřebitelem (tj. každou fyzickou osobou, která mimo rámec své podnikatelské činnosti nebo mimo rámec samostatného výkonu svého povolání uzavírá smlouvu s podnikatelem nebo s ním jinak jedná) je stanoven limit vyrovnání při předčasném ukončení rámcové dohody, a to ve výši 1/5 minimálních částek.


Příklad: Pokud máte rámcovou dohodu na minimální měsíční částku ve výši 5.000,- Kč uzavřenou jako spotřebitel do 31. 12. 2019 a chcete dohodu ukončit před tímto datem, musíte s operátorem uzavřít oboustrannou smlouvu o předčasném ukončení rámcové dohody. Pokud smlouvu o předčasném ukončení rámcové dohody uzavíráte např. 1. 8. 2019, budete muset zaplatit 1/5 z minimální částky za pět měsíců (od 1. 8. 2019 do 31. 12. 2019, kdy by rámcová dohoda vypršela), tj. 5.000,- Kč. – Tento postup je pak zcela zákonný, neboť je v souladu se zákonem i rámcovou dohodou.

 

2)     Chcete reklamovat vyúčtování od operátora? Dejte si pozor na lhůtu, jinak prošvihnete i možnost bránit se u soudu, resp. u Českého telekomunikačního úřadu (dále jen „ČTÚ“):

Abyste předešli zbytečným a neoprávněným výdajům, měli byste vědět, že ve sporech s mobilními operátory platí jiná pravidla, než v klasických sporech s podnikateli na ostatních trzích. Výjimky z obecných pravidel sporů stanoví zákon o elektronických komunikacích. Upozorňujeme Vás na následující dvě zcela zásadní odlišnosti:

I.       VÝLUČNÁ PŮSOBNOST ČTÚ

V téměř žádném případě sporu s mobilním operátorem nemáte jako uživatelé mobilních služeb možnost se přímo obrátit na obecný soud. Výlučnou působnost pro řešení sporů s mobilním operátorem má ČTÚ a spory jsou tak řešeny prvně ve správním řízení před tímto úřadem. Až v případě vyčerpání všech opravných prostředků ve správním řízení máte možnost obrátit se s žalobou podle části páté občanského soudní řádu na obecný soud.

Přitom pro zahájení řízení u ČTÚ platí ve většině případů jiné, mnohem kratší lhůty, odlišné od klasické tříleté promlčecí lhůty.

II.      LHŮTY K OBRANĚ

Ve většině případů máte jako uživatelé mobilních služeb naprosto krátké lhůty k obraně proti postupu operátora.

Příklad: U mobilního operátora reklamujete vyúčtování a reklamace je operátorem odmítnuta. Podle zákona o elektronických komunikacích máte pouze jeden měsíc ode dne doručení odmítnutí reklamace (nebo marného uplynutí lhůty pro její vyřízení) na to, abyste se bránili ve formě námitek u ČTÚ. V případě zmeškání této lhůty Váš nárok na obranu zanikne.


V případě, že promeškáte některou ze lhůt stanovených zákonem o elektronických komunikacích, zbývá často jen jediná možnost, která je navíc tolik specifická, že se ve většině případů nedá vzhledem ke skutkovému stavu aplikovat – jedná se o návrh na zahájení řízení o určení právního vztahu podle správního řádu, kterým můžete napadat platnost účastnické smlouvy s operátorem. Na toto řízení se neaplikuje lhůta 1 měsíc, avšak v případě úspěchu v tomto řízení správní řád neumožňuje uložit druhé straně sporu (mobilnímu operátorovi) náhradu nákladů řízení a veškeré náklady tak ponesete sami.

Pokud se Vám výše uvedené jeví jako nespravedlnost a nadržování mobilním operátorům, kteří už tak mají nad uživateli naprostou převahu (obsah smluv s nimi uzavíraných nemají uživatelé možnost ovlivnit), vězte, že aspekty uvedené především v části 2) tohoto článku byly v minulosti řešeny i Ústavním soudem. Aktuální znění zákonů je však nadále oficiálně považováno za souladné s ústavními předpisy.

Máte pocit, že s Vámi mobilní operátor zametá? Obraťte se na nás. My se budeme bít klidně i u Ústavního soudu!

Mgr. Adéla Marešová